Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αναβλήθηκε ο αγώνας σκαφών Round of Britain 2011






Όπως το λέει και ο τίτλος, αναβλήθηκε ο αγώνας ταχύπλοων σκαφών "Round of Britain Powerboat race " που όπως φανερώνει το όνομά του θα διεξαγόταν στην Μεγάλη Βρετανία . Ο λόγος της αναβολής είναι η έλειψη συμμετοχών . Ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 18 έως τις 26 Ιουνίου του 2011 με αφετηρία και τερματισμό το Devon. Αν ο αγώνας πραγματοποιούταν θα ήταν ο τέταρτος από το 1969.
Οι οργανωτές λένε ότι η οικονομική κρίση ευθύνεται για τις λίγες συμμετοχές, έτσι τώρα ελπίζουν ότι ο αγώνας για το.... 2012 θα διεξαχθεί κανονικά, όπου θα λάβουν μέρος και σκάφη και αυτοκίνητα και αεροπλάνα!!
Αν θέλετε να προλάβετε να λάβετε μέρος μπορείτε εδώ . www..rb12.com

Νέο Botnia Targa 37 + HF CFC


Φτάνει να δούμε ένα Targa από κοντά για να καταλάβουμε τι σημαίνει φινίρισμα σε ένα σκάφος. Το νέο αυτό Targa 37 δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα αυτόν. Το σκάφος έχει τώρα ένα sundeck στην πλώρη, μεγαλύτερη πλωριά καμπίνα από κάτω. Η καμπίνα που βρίσκεται κάτω από το σαλόνι, και αυτή είναι βελτιωμένη με αποτέλεσμα δύο ζευγάρια να φιλοξενούνται άνετα στο σκάφος για περισσότερες ημέρες.

Το 37 έχει και flybridge (γέφυρα ) για τις καλές ημέρες και για εύκολο πιλοτάρισμα του σκάφους και μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα.

Όσον αφορά τις δυνατότητες του σκάφους στην θάλασσα, η μακρυά ιστορία του ναυπηγείου , και η φήμη για αξιόπλοοα motor boat ανοικτής θαλάσσης, εγγυάται ότι ο ιδιοκτήτης θα νιώσει ασφαλής και ξεκούραστος όταν βρεθεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες

Η τιμή του είναι περίπου στις 600.000 ευρώ ανάλογα την χώρα με δυο κινητήρες 330 ίππων που θα δώσουν ταχύτητα 38-39 κόμβους

Χαρακτηριστικά :

Μήκος: 12,45μ

Πλάτος: 3,50μ

Βύθισμα: 1,10μ

Βάρος: 8,2 τόνοι



Δείτε την καμπίνα πλώρης


Δείτε την καμπίνα κάτω από το σαλόνι

πηγή: www.motorboatsmonthly.co.uk

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Νέα βυθόμετρα Lowrance X-series

H Lowrance, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο που ασχολείται ηλεκτρονικά βοηθήματα για χρήση στην θάλασσα , όπως και βοηθ;hματα ναυσιπλοίας GPS.
Πρόσφατα παρουσίασε την νέα σειρά βυθόμετρων και ανιχνευτών ψαριών ( fishfinders) X-Series, με μονή και διπλής συχνότητας . Είναι τα μοντέλα Lowrance X-4, X-4 Pro και το φορητό μοντέλο X-4 Portable .
Το lowrance X-4 λειτουργεί με μονή συχνότητα (200kHz) και καλύπτει μια περιοχή 60 μοιρών και για βάθος μέχρι 600 πόδια. Το Lowrance X4 Pro λειτουργεί σε διπλή συχνότητα (83-200 kHz) και ο κώνος του ανιχνεύει με άνοιγμα 120 μοιρών και είναι για βάθη μέχρι 1000 πόδια.
Η οθόνη τους είναι τεσσάρων ιντσών, Film SuperTwist™ LED για να είναι εύκολα στην ανάγνωση ειδικά όταν το κτυπάει ο ήλιος, και έχει ρυθμίσεις για την φωτεινότητα της οθόνης.
Ακόμη ο κατασκευαστής δηλώνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αξιοπιστία ακόμη και στους 50 κόμβους !!! και μας ενημερώνουν και για την θερμοκρασία της θάλασσας.

Ιδανικότερο όλων για χρήση παντού είναι το φορητό μοντέλο X-4 postable το οποίο είναι ίδιο με το X-4 με την διαφορά ότι έρχεται με την δική του μαλακή θήκη, με θέση για την μπαταρία, και ματάκι με βεντούζα .
Όλα τα βυθόμετρα Lowrance της σειράς X-4 είναι αδιάβροχα σύμφωνα με τα IPx7 standards.

θα κυκλοφορήσει στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2011.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοϊας O'pen Bic






Από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2010, τριαντατέσσερα παιδιά, από 5 χώρες συγκεντρωθήκαν στην Trois-llets της Μαρτινίκης για το Παγκόσμιο κύπελλο 'O-pen Bic .
Διεξήχθησαν συνολικά δακατρείς αγώνες, σε πραγματικά ιδανικές συνθήκες ανέμου.
Η θερμοκρασία του νερού και του αέρα ήταν στους 28 βαθμούς, και ο άνεμος 3-5 μποφώρ πρέπει να έκαναν όσους ήταν την ίδια εποχή αποκλεισμένοι στα χιόνια της Ευρώπης να νιώθουν μεγάλη ζήλεια!
Είναι γεγονός ότι δώδεκα ακόμη παιδιά , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών , δεν καταφεραν να φθάσουν στην ώρα του για τους αγώνες.

Μετά το Παγκόσμιο κύπελο O'pen Bic του 2009 , όπου οι ιστιοπλόοι από την Ολλανδία είχαν κυριαρχήσει, την φετινή χρονιά, ένα Γάλλος από την La Trinite , ο Brice Iriex , που έμοιζε με "ιπταμενο Γάλλο" κέρδισε 9 αγώνες και την κατηγορία κάτω των 15 ετών. Με άψογη πάντα τακτική και ταχύτητα σε όλες τις συνθήκες, δεν άφησε περιθώρια σε κανένα αντίπαλο , είτε στο slalom, στην "Banana" είτε στις ανοιχτές διαδρομές . Έχασε μόνο δύο αγώνες από τους Γάλλους Vianney Bergot και ένα από τον Simon Jestin Επίσης έχασε τον πρώτο αγώνα "adventure race" από τον επίσης Γάλλο Hugo Stubler.
O Simon και ο Vianney πραγματικά παλέψανε για την δεύτερη θέση που τελικά την πήρε ο Simon. Στην κατηγορία κάτω από 12 χρονών , η Αμερική και η Όλλανδία ανεβήκαν στο βάρθρο.O Thom Lugthart και ο Geronimo Nores , που ήταν τρίτος και τέταρτος στο περυσινό κύπελο αντίστοιχα, μονοπώλησαν τις πρώτες δύο θ'έσεις σε όλους τους αγώνες. Στα κορίτσια η μαχη για την πρωτιά ήταν ανάμεσα στην Γαλλίδα, Zelie Alerte από την Μαρτινίκη, και την Sterren Remy από την Γαλλία που τελικά κέρδισε την διοργάνωση. Η Eulalie Delas πάλι από την Γαλλία ήρθε τρίτη.

Αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη διαργάνωση O'pen Bic κυπέλου που έγινε ποτέ, με μόνιμη ηλιοφάνεια, με δυνατούς σταθερούς ανέμους. Αλλά η συμβολή των διοργανωτών ήταν και αυτή πολύ σπαιδαία για την όλη επιτυχία, αφήνοντας τους συμμετέχοντες με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η όλη φιλοξενία και τα γεύματα ήταν υπέροχα, οι αγώνες ήταν χωρίς διακοπές, με τις όποιες ενστάσεις να " λύνονται επί τόπου ".

Overall podium
1. Brice Iriex (Fra) ; 2. Vianney Bergot (Fra) ; 3. Simon Jestin (Fra)...

Under 12' podium
1. Geronimo Nores (USA) ; 2. Thom Lugthart (Hol) ; 3. Juan Cruz Nores (USA)...
Under 15' podium
1. Brice Iriex (Fra) ; 2. Simon Jestin (Fra) ; 3. Vianney Bergot (Fra)...

Open podium
1. Eulalie Deias (Fra) ; 2. Jimmy Merine (Fra) ; 3. Benjamin Daunar (Fra)...

http://www.loukianos.gr/openbic/opencar.htm

http://class.openbic.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις