Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Λονδίνου 2011







Χθες στις 07/01/2011 ανοιξε τις πόρτες του το London International Boat Show, που είναι από τα μεγαλύτερα και τα πιό ενδιαφέροντα στον κόσμο.
Η έκθεση διοργανώνεται στην ExCeL arena στην περιοχή Dockland του ανατολικού Λονδίνου. Οι επισκέπτες αναμένονται να φθάσουν τους 120.000 , ελαφρά λιγότεροι από πέρυσι. Εικοσί οκτώ λίρες κοστίζει η είσοδος και μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το κόστος μεταφοράς με λεωφορείο ενώ για τα παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν.
Μια ατελείωτη λίστα εκθετών , δεν θα αφήσει κανένα πραπονεμένο σε ότι και αν ψάχνει.
Το μεγαλύτερο γιώτ που θα είναι στο show πρόκειται για ένα 32-μετρο motor yacht της Princess από το Norfolk που κοστίζει περίπου 6,5 εκατομύρια ευρώ.
Συγχρόνως πολλές άλλες εκδηλώσεις κρατούν τους επισκέπτες ευχαριστημένους, όπως στην πισίνα που θα δειτε kayaking, wakeboarding, ιστιοπλοία , windsurfing κλπ. Εδώ μπορείτε να δείτε την δράση ζωντανά



Δείτε το Σαλόνι







Εδώ θα δείτε μια προεπισκόπηση της έκθεσης

ευκαιρίες εδώ!! :-)




Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Κινητό για την θάλασσα και το σκάφος




Παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2010. Πρόκειται για το JCB Toughphone Tradesman http://www.jcbphone.co.uk , το οποίο παραμένει πλήρως λειτουργικό αφού βυθιστεί στο νερό και επανέλθει μόνο του στην επιφάνεια με την άνωση.
Αυτή η έκδοση του Toughphone που επιπλέει, υπεβλήθη σε δοκιμασία βύθισης και αναδύθηκε εντελώς άθικτο. Το Toughphone πρωτοεμφανίστηκε πριν από 2 χρόνια και έχει μπει στο βιβλίο παγκοσμίων ρεκόρ Guinness.

Συνεργάτες της JCB που εργάστηκαν στην κατασκευή του τηλεφώνου, δήλωσαν:
"Το Tradesman είναι το ιδανικό τηλέφωνο για ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, στη βροχή, κάνουν ιστιοπλοΐα ή είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα. Η γεροφτιαγμένη σχεδίασή του θα συμβάλει στην καταστροφή λιγότερων τηλεφώνων. Εναλλακτικά, το JCB Toughphone Tradesman αποτελεί το ιδανικό δεύτερο τηλέφωνο για όσους ασχολούνται με έντονες δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο και δε θέλουν να πάρουν το smartphone τους στην θάλασσα ."
"Έχουμε δει την τεράστια και γρήγορη ανάπτυξη των στα κινητά τηλέφωνα, με τα smartphone, αλλά αν δραστηριοποιείσαι σε εξωτερικό χώρο ή εργάζεσαι σε απαιτητικό δύσκολο περιβάλλον, αυτά δεν είναι πάντοτε κατάλληλα. Τα τηλέφωνά μας λειτουργούν καλά σε σκληρές συνθήκες εργασίας και είναι ιδανικά για άτομα που έχουν χόμπι όπως η αναρρίχηση, το σκι και η ιστιοπλοΐα."
Η τιμή του είναι κάτω από 100 ευρώ και σίγουρα αυτό θα το κάνει χρησιμότατο εργαλείο για όποιον ασχολείται με την θάλασσα

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Colombo...o... αντίπαλος των Riva






Όπως όλοι οι μύθοι, έτσι και τα γνωστά σε όλους Riva έχουν τους αντιπάλους τους, σκάφη που θέλουν να πάρουν την θέση τους. Ενα από αυτά είναι και το "Colobo 26 Bellagio"
H Colombo ήδη μετρά 50 χρόνια πείρας και ιστορίας, και σε πολλά σκάφη της γκάμας της διατηρεί τον κλασσικό σχεδιασμό σε συνδυαασμό με την άψογη ποιότητα κατασκευής. Ξύλο και τηκ είναι υλικά που χρησιμοποιούνται παρα πολύ, αλλά και μοντέρνα στοιχεία υιοθετούνται.
Όταν κοιτάμε πιο κοντά, βλέπουμε πολλά σύγχρονα στοιχεία που το κάνουν ακόμη καλύτερο από το Riva . Έτσι, το Κολόμπο έχει εξαιρετικά έξυπνη χρήση του συνόλου του χώρου που έχει. Το πιλοτήριο είναι πολύ ευρύχωρο με ένα μεγάλο σχήμα U καναπέ, και μια έξυπνη πλατφόρμα κολύμβησης στην πρύμνη (όπως και πολλά σούπερ-γιοτ και ιστιοπλοϊκά).
Το Colombo πάει ένα ακόμη βήμα μπροστά με την μικρή καμπίνα και τουαλέτα που διαθέτει , έτσι δύο άτομα εύκολα μπορούν να κοιμηθούν μια δυο βραδιές στο σκάφος.

Colombo 26 Bellagiο
Χαρακτηριστικά :
Μήκος: 7,48 μ
Πλάτος: 2,47 μ
Βάρος: 2,150 kg
Καυσίμο: 265 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 70 λίτρα
Max. ατόμα: 8
Κινητήρες: 2x Penta Volvo 5,0
Ισχύς: 540ηπ
Ταχύτητα κρουαζιέρας: 36 κόμβοι
Μέγιστη ταχύτητα: 40 κόμβοι

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το εσωτερικό του motor yacht 'Α"






Motor Yacht A
Πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το γιώτ όμως το εσωτερικό του πάντα ήταν μυστικό.
Κατασκευάστηκε το 2008, είναι 119 μέτρα και έχει την φήμη του πιό περίεργου design στη θάλασσα. Εχει σχεδιαστεί από Philippe Starck και είναι πραγματικά περίεργη ανεστραμένη του γάστρα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Πολλά είναι αυτά τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό, όπως οι τρεις πισίνες, με τεχνητό ρεύμα για ασταμάτητο κολύμπι.


Το εσωτερικό του "Α" είναι εντελώς πρωτοποριακό στον τρόπο που αξιοποιεί τους εσωτερικούς χώρους.Πολλές λεπτομέρειες το κάνουν ξεχωριστό.



Κινείται χάριν στις δύο 6035hp MAN RK280 Diesel μηχανές , και το superyacht ‘A’ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι 23 knots και έχει αυτονομία 4250 ναυτικά μίλια . Το ‘A’ έχει όλα τ σύγχρονα βοηθήματα ναυσιπλοϊας, και το ίδιο το σκάφος είναι εφοδιασμένο με τα πιό τεχνολογικά προηγμένα συστήματα σταθεροποίησης για απαλή πλεύση.
Μέχρι 14 άτομα μπορούν με πολυτέλεια να φιλοξενηθούν σε αυτό το γιώτ, και θα τους εξυπηρετήσουν τα 37 μέλη του πληρώματατος..
Εδώ λοιπόν το εσωτερικό του ......



Δημοφιλείς αναρτήσεις