Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Διεξάγεται το Παγκόσμιο O’pen Bic Cup 2010 στην Μαρτινίκη




Μετά την πανέμορφη τελετή έναρξης στο Trois Ilets Golf Course, οι αγώνες για το 2010 World O'pen Cup ξεκίνησαν.
Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς στο ημερολόγιο διεθνών αγώνων για το O'pen Bic. Ταυτόχρονα με στις χιονοθύελλες και τα χιόνια στην Ευρώπη και στην Αμερική 40 διαγωνιζόμενοι από 5 διαφορετικές χώρες ταξίδεψαν στην ζέστη και στον υπέροχο καιρό της Μαρτινίκης.
Η ομάδα της Αμερικής που εδρεύει κοντά, στις Δυτικές Ινδίες είναι κι η πολυπληθέστερη από όλες , και είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με την καλύτερη Γαλλική ομάδα , όπως και με την τοπική ομάδα της Μαρτινίκης.
Ενα τεράστιο καταμαράν παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες μεταφέροντας συγχρόνως τους γονείς των παιδιών και τους δημοσιογράφους.
Ετσι ο ήλιος καίει η θάλασσα είναι στους 28 βαθμούς, ο αέρας στους 10-15 κόμβους, και τα παιδιά το διασκεδάζουν αφάνταστα!
Να σας θυμίσουμε ότι το O'pen Bic αν και βρίσκεται μόνο 3 χρόνια στην αγορά έχει "ταράξει" τα λιμνάζοντα νερά της ιστιοπλοίας για παιδιά. Μέσα σε τρία χρόνια έχει καταφέρει να κίνει ξεχωριστή κατηγορία, και Διεθνής αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ιστιοπλοική Ομοσπονδία (ISAF).
http://www.loukianos.gr/openbic/openbic.htm

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

EMILY...






Το όνομα Emily βγαίνει από το Emergency Integrated Lifesaving Lanyard και δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολύ έξυπνη ιδέα που μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές και να βοηθηθούν άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Μέχρι να κολυμπήσει ο ναυαγοσώστης στον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια, το EMILY θα φθάσει σε αυτόν πολύ γρηγορότερα . Είναι πιό φθηνό και γενικά πίο ευκολο από ένα jetski και χρησιμοποιεί παρόμοιο τρόπο πρόωσης.
Εχει σχεδιαστεί από την Αμερικάνικη Hydronalix, και μπορεί να είναι "ετοιμοπόλεμο" σε 30 δεύτερα και σε περίπτωση ανατροπής του, επιστρέφει στην σωστή θέση μόνο του.
Μόλις φθάσει στο άτομο που χρειάζεται βοήθεια, μέσω ασυρμάτου μπορεί ο ναυαγοσώστης να μιλήσει με αυτόν. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να μεταφέρει τον ναυαγό στην στεριά. Ενα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι ο ναυαγοσώστης δεν κινδυνεύει από αυτόν που σπεύδει να βοηθήσει οταν πανικόβλητος προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια από ότι κολυμπάει γύρω του.
Ζυγίζει 11 κιλά και μπορεί να κινηθεί με τχύτητα 25 μιλίων για 15 λεπτά με κόστος γύρω στα 3500 δολάρια.


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

TNT 48 Replica.. ένας πύραυλος



Replica?
Replica αλλά από τι; Από τον εαυτό του που βγήκε παγκόσμιος πρωταθλητής GRAND PRIX OF THE SEA για το 2010
Κατασκευάζεται από τον Ιταλικό ναυπηγείο METAMARINE . Αυτή η έκδοση είναι μια πολιτισμένη ρέπλικα του νικητή φτιαγμένη από kelvar, με προπέλες επιφανείας, και με συνδυασμούς κινητήρων από 2Χ850 μέχρι 2Χ 950 ίππων και για ταχύτητες μέχρι 85 κόμβους.
Σχεδόν 15 μέτρα μήκους και μόνο 2,8 πλάτους θα δώσουν στο σκάφος αρκετούς χώρους ενδιαίτησης , όπως ένα διπλό κρεβάτι, ένα ευρύχωρο σαλόνι και τουαλέτα .
Μήκος : 14,70μ
Πλάτος : 2,80μ
Βάρος: 7800 κιλά
Ιπποδύναμη : μέχρι 2Χ 950

Δημοφιλείς αναρτήσεις