Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοϊας O'pen Bic






Από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2010, τριαντατέσσερα παιδιά, από 5 χώρες συγκεντρωθήκαν στην Trois-llets της Μαρτινίκης για το Παγκόσμιο κύπελλο 'O-pen Bic .
Διεξήχθησαν συνολικά δακατρείς αγώνες, σε πραγματικά ιδανικές συνθήκες ανέμου.
Η θερμοκρασία του νερού και του αέρα ήταν στους 28 βαθμούς, και ο άνεμος 3-5 μποφώρ πρέπει να έκαναν όσους ήταν την ίδια εποχή αποκλεισμένοι στα χιόνια της Ευρώπης να νιώθουν μεγάλη ζήλεια!
Είναι γεγονός ότι δώδεκα ακόμη παιδιά , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών , δεν καταφεραν να φθάσουν στην ώρα του για τους αγώνες.

Μετά το Παγκόσμιο κύπελο O'pen Bic του 2009 , όπου οι ιστιοπλόοι από την Ολλανδία είχαν κυριαρχήσει, την φετινή χρονιά, ένα Γάλλος από την La Trinite , ο Brice Iriex , που έμοιζε με "ιπταμενο Γάλλο" κέρδισε 9 αγώνες και την κατηγορία κάτω των 15 ετών. Με άψογη πάντα τακτική και ταχύτητα σε όλες τις συνθήκες, δεν άφησε περιθώρια σε κανένα αντίπαλο , είτε στο slalom, στην "Banana" είτε στις ανοιχτές διαδρομές . Έχασε μόνο δύο αγώνες από τους Γάλλους Vianney Bergot και ένα από τον Simon Jestin Επίσης έχασε τον πρώτο αγώνα "adventure race" από τον επίσης Γάλλο Hugo Stubler.
O Simon και ο Vianney πραγματικά παλέψανε για την δεύτερη θέση που τελικά την πήρε ο Simon. Στην κατηγορία κάτω από 12 χρονών , η Αμερική και η Όλλανδία ανεβήκαν στο βάρθρο.O Thom Lugthart και ο Geronimo Nores , που ήταν τρίτος και τέταρτος στο περυσινό κύπελο αντίστοιχα, μονοπώλησαν τις πρώτες δύο θ'έσεις σε όλους τους αγώνες. Στα κορίτσια η μαχη για την πρωτιά ήταν ανάμεσα στην Γαλλίδα, Zelie Alerte από την Μαρτινίκη, και την Sterren Remy από την Γαλλία που τελικά κέρδισε την διοργάνωση. Η Eulalie Delas πάλι από την Γαλλία ήρθε τρίτη.

Αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη διαργάνωση O'pen Bic κυπέλου που έγινε ποτέ, με μόνιμη ηλιοφάνεια, με δυνατούς σταθερούς ανέμους. Αλλά η συμβολή των διοργανωτών ήταν και αυτή πολύ σπαιδαία για την όλη επιτυχία, αφήνοντας τους συμμετέχοντες με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η όλη φιλοξενία και τα γεύματα ήταν υπέροχα, οι αγώνες ήταν χωρίς διακοπές, με τις όποιες ενστάσεις να " λύνονται επί τόπου ".

Overall podium
1. Brice Iriex (Fra) ; 2. Vianney Bergot (Fra) ; 3. Simon Jestin (Fra)...

Under 12' podium
1. Geronimo Nores (USA) ; 2. Thom Lugthart (Hol) ; 3. Juan Cruz Nores (USA)...
Under 15' podium
1. Brice Iriex (Fra) ; 2. Simon Jestin (Fra) ; 3. Vianney Bergot (Fra)...

Open podium
1. Eulalie Deias (Fra) ; 2. Jimmy Merine (Fra) ; 3. Benjamin Daunar (Fra)...

http://www.loukianos.gr/openbic/opencar.htm

http://class.openbic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις